Waarom investeren in huisvesting voor studenten?

Waarom is investeren in huisvesting voor studenten zo in trek op dit moment en welk rendement kan je hiervan verwachten? We zetten het allemaal op een rijtje en tonen je hoe je dit kan berekenen.

Met meer dan 60.000 inschrijvingen bij de start van het academiejaar 2021, is Leuven nog steeds dé universiteitsstad van de lage landen. Steeds meer studenten, zowel nationaal als internationaal, vinden de weg naar deze historische trekpleister en kiezen om er op kot te gaan. Er is dus een permanente behoefte aan studentenhuisvesting binnen de stad.

Wacht niet om vastgoed te kopen maar koop vastgoed en wacht

Daarenboven is het ook fiscaal bijzonder interessant, want de gerealiseerde meerwaarde is onbelast als de kamer minstens 5 jaar bijgehouden wordt. Dus wie koopt om de kinderen eerst te laten studeren kan op het einde van de studies kiezen om te verkopen of om de investering te behouden en verder te verhuren.

Wie vandaag de dag wil investeren in studentenhuisvesting moet naast de cijfers ook oog hebben voor kwaliteit en duurzaamheid. En laat dat nu net ons kenmerk zijn! Samengevat, of u het nu ziet als een mooie investering of als dé ideale uitvalsbasis voor de studerende zoon of dochter, hier zit u zeker goed!

STUDENTEN IN 2021
JAARLIJKSE GROEI STUDENTENAANTAL
KOTEN OP KOTWIJS

Rendement op eigen inbreng

De stijgende vraag naar luxe kamers met eigen sanitair en studio’s die over een eigen keuken beschikken, maakt deze huurmarkt voor een investeerder extra interessant. Kamers met eigen sanitair zijn niet alleen een garantie voor een snelle verhuur aan topprijzen maar ook voor een gegarandeerde meerwaarde bij een eventuele latere verkoop. De rentevoeten zijn nog nooit zo laag geweest, waardoor een hefboomeffect het reële rendement aanzienlijk kan verhogen.